Tiskara GrafpexOFFSET TISAK

Nudimo mogućnost tiska u arku na strojevima Heidelberg B2 i B3 formata za tisak samoljepivih i wet glue etiketa kao i za tisak raznih pakiranja , kutija i sveg ostalog marketinškog materijala

Pored kvalitetne proizvodnje, možemo se pohvaliti brzom doradom u koju spada usluga foliotiska, perforiranja, reljefnog tiska, štancanja i biganja araka u formatu B3 te izrade blokovske robe, koju obavlja poseban kadar uz pomoć stroja za rezanje, uz sabiranje i ljepljenje.

Na strojevima Heidelberg B3 formata nudimo mogućnost dorade otisnutih materijala u tehnici foliotiska s velikim brojem raznobojnih folija , te mogućnost zaštite proizvoda tiskom hologramskih folija .

Na ovaj način možete oplemeniti svoje proizvode kako bi se istaknuli i dobili luksuznije izdanje.

foliotisakFoliotisak je tehnika visokog tiska koja pomoću zagrijanih klišeja od magnezija i pritiska prenosi na podlogu različite metalizirane folije.
U našoj ponudi uvijek možete pronaći foliju koja će oplemeniti vaš proizvod i podići na viši nivo vizual vašeg proizvoda. Nudimo folije svih renomiranih proizvođača u sjajnim ili mat varijantama te u raznim bojama prema katalogu boja metalite ili colorit varijantama. Mogućnost foliotiska u arku do formata B3 ili u roli na svim plastificiranim, struktuiranim i specijalnim papirima te pružamo uslugu i drugim tiskarama kako bi oplemenili korice na koži, platnu ili bilo kojem drugom materijalu.

Reljefni tisak (blindruck, slijepi tisak) je tehnika koja koristi klišeje kako bi na papiru napravila udubljenje ili izbočenje. Koriste se klišeji u dva dijela – matrica i patrica kako bi izbočenje bilo što oštrijih rubova. O vrsti i debljini materijala ovisi koliko jako izbočenje može biti – u principu što deblji i mekši materijal za tisak to je i slijepi tisak jače izražen.
Najbolji rezultati postižu se u kombinaciji foliotiska i blindrucka te na taj način vaš proizvod dobiva dodatnu vrijednost i ističe se među konkurencijom.

StancanjeMožemo vam ponuditi nekoliko tehnika štancanja (ricanja). Ricanje se uglavnom koristi kod samoljepivih etiketa. Kod tiska u roli to je obavezna radnja na kojoj samo gotova etiketa ostaje na silikonskoj podlozi, a sav višak oko etikete se uklanja.
Štancanje proizvoda alatom, koji se izrađuje u šperi, ima višestruku svrhu kod velikog broja proizvoda i time dobivate mogućnost da vaš konačni proizvod bude oblika kakvog god želite. Na tunel štanci izrađujemo etikete koje se koriste na brzim linijama za punjenje iz razloga što je samo štancanje puno brže i alat ne ostavlja nikakav trag na rubu etiketa (zub) koji bi mogao smetati pri apliciranju etiketa na boce. Za tu svrhu potrebno je koristiti kovane alate koji imaju dug vijek trajanja.

Na velikom broju proizvoda moguće je izraditi i UV lakiranje u cijelosti ili parcijalno.
Na etiketama u roli takvo lakiranje je vrlo pogodno kako bi se etiketa zaštitila od utjecaja vlage ili mehaničkog oštećenja te se može dobiti efekt visokog sjaja ili mat varijanta sve po želji kupca. U tehnici tiska iz arka UV-lakiranje se uglavnom koristi parcijalno kako bi se istakao neki detalj, a osobiti rezultati postižu se u kombinaciji mat plastifikacije i parcijalnog sjajnog laka.